CORPUL UMAN – UN ORGANISM COMPLEX
Corpul este un organism complex care are capacitatea sa se vindece singur – numai daca stiti sa il ascultati si sa ii oferiti hrana de care are nevoie. In pofida tuturor abuzurilor la care ne supunem corpul – expunerea la toxinele din mediu, fumul de tigara, consumul de alcool sau lipsa de miscare – poate sa ne slujeasca bine multi ani, inainte ca semnele de boala sa apara. Chiar si atunci, cu putina grija, raspunde si continua sa functioneze.
Corpul uman este cea mai complexa masinarie de pe pamant. Semnalele nervoase strabat muschii cu o viteza de 320 km/ora, creierul dezvolta suficienta energie electrica pentru a face sa functioneze un bec de 20 de wati. Imaginati-va corpul ca fiind alcatuit din milioane de mici motorase. Unele dintre acestea lucreaza la unison, unele functioneaza independent. Toate ne stau la dispozitie 24 de ore din 24. Pentru ca motoarele sa functioneze bine, au nevoie de anumiti combustibili.
Combustibilul pe care il oferim masinariei noastre provine direct din ceea ce consumam. Hrana pe care o mancam contine nutrienti care ajung la noi sub forma de vitamine, minerale, enzime, apa, aminoacizi, carbohidrati si lipide. De fapt, acesti nutrienti ne sustin viata, oferindu-ne material de baza pentru ca organismul nostru sa functioneze zilnic.
Cercetarile au aratat ca fiecare parte a organismului contine concentratii ridicate de anumiti nutrienti. O carenta a acestor nutrienti poate provoca disfunctia unei parti a corpului si eventuala sa cedare – si, ca in efectul de domino, vor urma si alte functii ale corpului. Ca sa nu se intample asa ceva, avem nevoie de o curatire interioara frecventa, o dieta adecvata si de suplimentele nutritionale.
Socrate spunea candva : “Exista o singura binefacere, cunoasterea, si un singur rau, ignoranta”. Aceasta afirmatie ar trebui sa ne conduca in toate actiunile noastre, in special cand este vorba despre sanatate. Prea multi dintre noi nu avem nici cea mai vaga idee despre cum sa ne mentinem sanatosi. Cand ne loveste boala, alergam la doctor sa ne vindece. Ceea ce nu reusim sa intelegem este ca “vindecarea” vine din interior. Natura ne-a dotat cu un minunat sistem imunitar si tot ce avem de facut este sa-I pastram nestirbita capacitatea de vindecare cu care este dotat, prin curatare interioara frecventa si prin alimentatie potrivita.
“Un om intelept trebuie sa socoteasca sanatatea drept cea mai mare dintre binecuvantarile fiintei umane”- Hipocrat
CHIPUL NOSTRU INTERIOR
Problema cea mai acuta a omului modern este criza interioara de energie. Daca nu ati avea energie in corp, ati fi mort. Fiecare doreste sa aiba mai multa energie. Ghiciti care dintre functiile organismului solicita mai multa energie decat oricare alta? Digestia !
Nu va simtiti somnoros dupa masa?
Acest fenomen se intampla deoarece toate energiile sunt concentrate asupra digerarii alimentelor din sistem. Digestia cheltuie mai multa energie decat alergarea, inotul sau mersul cu bicicleta. Nu exista nimic care sa consume mai multa energie ca digestia.
Energia este cruciala pentru detoxificarea corpului, caci daca eliminati reziduurile toxice din organismul dumneavoastra, veti pierde din greutate. Ciclul eliminarii solicita si el o mare cheltuiala de energie. De unde provine noua energie interna ? Desigur, din caile noastre digestive.
De retinut ca :
1. Stomacul omului nu este “proiectat” de natura sa digere mai mult de o mancare concentrata o data.
2. Orice mancare ce nu este fruct sau vegetala cruda este mancare concentrata.
3. Fiecare specie de mamifere are o constitutie adaptata unui anumit tip de mancare. Exista carnivore, ierbivore, fructivore, omnivore, fiecare cu tipul sau de tub digestiv. Omul nu poseda toate aceste tipuri de tub digestiv. Si totusi mancam toate felurile de mancare posibile.
4. Combinatiile de mancare, cum ar fi : carne cu cartofi, peste cu orez, pui cu macaroane, oua cu paine, branza cu paine, cereale cu lapte nu sunt in interesul sanatatii dumneavoastra si nu va vor furniza energia de care aveti nevoie sau corpul la care visati. Aceste combinatii va vor distruge si bruma de energie pe care o mai aveti.
Combinatiile incorecte de mancaruri duc la o adevarata criza de energie interna si la scurtarea spectaculoasa a vietii. Moartea apare in momentul in care corpul nu mai are la dispozitie energia necesara.
TERAPIILE METABOLICE SI CANCERUL
Un numar crescut de persoane care au cancer se orienteaza in prezent spre tratamente alternative. Desi exista un numar mare de terapii alternative, majoritatea au o tema comuna. Multe se bazeaza pe ideea ca un corp cu adevarat sanatos este mai putin vulnerabil la cancer. Aparitia si dezvoltarea cancerului este consecinta unei probleme a sistemului imunitar sau a unui dezechilibru in organism. Astfel, se incearca sa se reduca sau sa se elimine problema de fond care duce la cancer si sa se activeze procesele de vindecare din organism, in asa fel incat corpul sa se vindece singur.
Terapiile metabolice se bazeaza pe ideea ca aparitia cancerului este determinata de multi factori si ca este necesara o abordare complexa pentru a invinge boala. Terapiile folosesc detoxifierea, inclusiv curatarea colonului, pentru eliminarea toxinelor; diete anticancer bazate pe alimente integrale; vitamine, minerale si enzime care curata organismul, refac tesuturile afectate si stimuleaza sistemul imunitar.
Intregul nostru organism este alcatuit din celule si fiecare dintre ele contine propriul material genetic (ADN), un lant lung de molecule care le indica celulelor ce sa faca. Daca o secventa din ADN-ul celulei este afectata, celula poate deveni anormala. Cand celula anormala se divide, formeaza noi celule care contin fotocopii de material genetic periculos. Este un proces permanent care are loc constant in organism. In majoritatea timpului, corpul are capacitatea de a distruge aceste celule anormale si de a mentine echilibrul celular. Daca este distrusa o portiune importanta din ADN, totusi, si celulele anormale nu mai pot fi controlate, se formeaza cancerul.
Posibilii contributori la dezvoltarea si proliferarea cancerului pot fi impartiti in 3 categorii – externi, interni si de stil de viata. Factorii externi cuprind mediile nesanatoase de munca si expunerea la poluantii din aer si apa, chimicale, pesticide si erbicide. Factorii interni includ infectiile.
Factorii apartinand stilului de viata sunt cei pe care i-am putea controla. Printre acesti factori se afla alimentatia, fumatul, alcoolul si expunerea la soare. De exemplu, persoanele care nu fumeaza, dar sunt expuse la fumul de tigara, inregistreaza o rata mai ridicata de cancer de plamani decat fumatorii. Consumul regulat de alcool creste risul de cancer de gura sau de gat. O dieta bogata in grasimi si saraca in fibre este asociata cu un risc crescut de cancer colorectal si este un factor si in aparitia cancerului de san si al celui de prostata.
Urmatorii sunt factorii majori despre care cercetatorii spun ca pot contribui la aparitia cancerului: imbatranirea, fumatul, razele soarelui, radiatiile ionizate, anumite chimicale si alte substante, unele virusuri si bacterii, anumiti hormoni, alcoolul, dieta deficitara, lipsa activitatii fizice, obezitatea.
ROLUL DETOXIFIERII IN TERAPIA METABOLICA
“Auzim din copilarie despre igiena externa a corpului, dar stim foarte putine despre igiena interna. Totusi, starea organelor noastre interne determina in foarte mare masura aspectul nostru extern” (Mikhail Tombak)
Murdaria launtrica este mai groaznica decat cea exterioara. De aceea cei ce-si spala numai exteriorul, raman cu interiorul in mocirla.
Dezintoxicarea organismului consta intr-un ansamblu de proceduri prin care organismul isi elimina produsii reziduali acumulati. Insasi boala este un mijloc pe care organismul il foloseste pentru a se dezintoxica. Astfel spus, organismul isi foloseste boala ca pe o supapa. In cazurile de bronsita, sputa si expectoratia sunt mijloace prin care organismul isi elimina periodic o parte din incarcare (din boala).
Detoxifierea este o terapie naturala care, condusa corect, ajuta organismul sa se mentina sanatos. Imbunatateste oxigenarea celulara, elimina constipatia, sindromul colonului iritabil, sindromul intestinului permeabil, balonarea, edemele, diminueaza burta proeminenta, elimina viermii intestinali, rezolva multe probleme sexuale, ale parului si pielii. Accelereaza metabolismul si este esentiala in eliminarea sindromului de oboseala permanenta nejustificata (cronica).
Cu cat organismul a acumulat mai multe toxine, deseuri metabolice si chiar aglomerari (calculi, noduli, ganglioni, tumori), cu atat este mai debilitat, organele de eliminare (ficat, fiere, intestine, rinichi, plamani, piele) sunt mai epuizate, iar boala afecteaza niveluri mai profunde.
Detoxifierea organismului trebuie facuta constient, intr-o ordine corecta:
- Detoxifierea intestinului gros
“Boala incepe in stomac iar moartea in colon”
Colon hidroterapia este o modalitate de indepartare a placii mucoide si a toxinelor si de recastigare a vitalitatii. Prin Colon Hidroterapie creste rezistenta organismului la boli, intrucat 80% din imunitate o da flora intestinala denumita al doilea ficat, mana dreapta a medicului din interior. Ajuta-ti colonul sa-si implineasca rostul. Iar rostul sau este curatirea organismului, adica sanatatea dvs. Curatirea intestinului gros este o terapie blanda. Spalati-va intestinul asa cum va spalati fata! Lasati prejudecatile deoparte.
- Detoxifierea organelor filtrante (ficat, plamani, rinichi, sistem limfatic)
- Detoxifierea celui mai mare organ – pielea
- Detoxifierea aparatului auricular (nasul, urechile, gatul si ochii)
- Detoxifierea si mentinerea curateniei interne prin cure de sucuri din fructe si legume sau postul cu apa.
CANCERUL COLORECTAL
Intestinul gros este format din colon (partea superioara de 1,5-2 m) si rect (ultimii 15-20cm). Este locul ultimei faze a digestiei, locul in care reziduurile solide sunt retinute pana la eliminare. Cancerul colorectal este al treilea cancer de incidenta (fara a include cancerul de piele) in cazul femeilor si barbatilor. In ultimul deceniu incidenta a scazut, dupa ce investigatiile medicale timpurii au facilitat identificarea si extirparea polipilor rectali.
Intre 10 si 20% din persoanele peste 50 de ani au polipi la colon. Ramasi netratati, 8-10% din polipi vor deveni cancerosi. Daca I se permite sa creasca, tumoarea invadeaza organele invecinate. Odata ce boala patrunde in ganglionii limfatici sau in sange, cel mai adesea se raspandeste in ficat. Afecteaza apoape in mod egal atat barbatii cat si femeile. Cancerul colorectal se dezvolta pe o perioada de 10-15 ani si nu produce simptome pana nu avanseaza. Daca boala este detectata destul de devreme ca tumora sa nu faca metastaze, rata de supravietuire este destul de mare.
Nivelul crescut de proteina in sange, legata de infarctul miocardic, poate fi un semn timpuriu de cancer de colon. Substanta numita proteina C-reactiva este produsa de ficat ca raspuns la o infectie undeva in organism.
Cauze si factori de risc
Factorii de risc asociati cu cancerul colorectal sunt carenta de calciu; polipi colorectali; constipatie permanenta si/sau diaree; boli anterioare ale colonului sau cancer uterin / ovarian, polipi, sau boala inflamatorie a intestinelor; acumularea de toxine in colon; posibil diabet; o dieta bogata in grasimi animale saturate si saraca in fibre; alimente fripte, afumate sau prajite; obezitate, fumat; consum de alcool; cancer in alta parte a corpului. Consumul de carne alba preparata la temperaturi inalte si carnea rosie bine facuta sunt asociate cu cresterea riscului de cancer rectal la barbati. Studiile au aratat ca femeile care au o dieta bogata in carne de vita, grasime, dulciuri si cereale rafinate sunt expuse unui risc crescut de cancer de colon.
Semne si simptome
Simptomele cancerului colorectal pot include sangerari rectale; sange in scaun; schimbare a rutinei intestinale (diaree persistenta, dureri provocate de gaze si/sau constipatie); durere si balonare abdominala persistenta; anemie sau pierdere semnificativa in greutate; paloare si oboseala nefiresti; colite ulcerative.
Factori alimentari si nutritionali
O dieta bogata in fibre apara colonul prin reducerea timpului in care substantele periculoase din scaun raman in contact cu peretele intestinal.
Orice dieta vegetariana sau saraca in carne rosie, alcool si alimente rafinate si boagata in legume, fructe, soia,cereale integrale si multe sucuri de legume si fructe ofera o buna protectie alimentara. Usturoiul, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, citricele, pepenele galben si legumele verde-inchis, rosii si galbene, sunt recomandate pentru compusii lor antioxidanti si din sulf. Usturoiul maturat incetineste rata de progresie a dezvoltarii celulelor canceroase. Rosiile pot scadea riscul de cancer.
Consumul de apa clorinata a fost legat de cresterea incidentei de cancer de colon
Beta-carotenul, calciul (1200 mg zilnic), seleniul si vitaminele C si E si folosirea pe termen lung a unui complex de vitamine care contin acid folic au fost asociate cu reducerea riscului de cancer de colon.
Luteina si zeaxantina, doua carotenoide, apara colonul de cancer. Se gasesc in legume cu frunze verzi, cum sunt spanacul, varza, varza creata, mustarul verde si napul.
Probioticele (care se gasesc in kefirul de casa si in suplimente) pot inhiba cancerul de colon. Nivelul scazut de vitamina D si, posibil, cantitatea excesiva de fier au fost asociate cu cresterea riscului de cancer de colon. Quercitina are proprietati anticancerigene, in special impotriva cancerului de colon.
CANCERUL OVARIAN
Este o forma mortala de cancer, omoara mai multe femei decat oricare alt tip de cancer al sistemului reproducator. Daca este diagnosticat si tratat din timp, totusi, rata de supravietuire este destul de mare – 9 din 10 femei vor trai mai mult de 5 ani. Din nefericire, cancerul ovarian este cunoscut ca o boala tacuta – nu prezinta simptome pana in ultimele stadii, asa ca rata mortalitatii este destul de ridicata.
Cancerul ovarian este a doua forma ca incidenta de cancer a sistemului reproducator al femeii. Afecteaza aproximativ una din 71 de femei in oricare moment al vietii. Riscul dezvoltarii cancerului ovarian creste dupa varsta de 40 de ani, iar menopauza creste si mai mult riscul.
Cauze si factori de risc
Factorii de risc sunt lipsa unei sarcini si a unei nasteri, expunere la azbest sau radiatii, o folosire a pudrei de talc in zona genitala, cancer de san, uterin sau de colon fara polipoza, ifectie HPV, aparitie timpurie si incetare tarzie a menstruatiei, obezitate, o dieta bogata in grasimi naturale saturate si saraca in fibre.
Semne si simptome
Adesea nu exista simptome evidente inainte de ultimele stadii de dezvoltare ale cancerului. Acestea pot fi o umflare a abdomenului, diaree, constipatie, urinari frecvente sau sangerari vaginale.
Factori alimentari si nutritionali
O dieta bogata in fibre si saraca in grasimi saturate de origine animala este o buna cale de aparare impotriva cancerului ovarian. O dieta bogata in folat poate reduce riscul de cancer ovarian.
Quercitina a fost considerata ca avand proprietati impotriva cancerului ovarian. Nivelul scazut de seleniu a fost asociat cu un risc crescut de cancer de ovare.
RECOMANDARI PENTRU SANATATE
- Adoptati o dieta care sa contina cereale, alune, seminte si orez brun nerafinat. Meiul este o sursa buna de proteina. Mancati grau, ovaz si tarate.
- Mancati multe legume crucifere, ca broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida si spanac. Mancati mult sparanghel. Consumati legume galbene si portocalii, cum sunt morcovii si dovleacul. Merele, fructele de padure, nucile braziliene, pepenele galben, ciresele, strugurii, pastaile cu boabe (naut, linte si fasole rosie), portocalele si perele, toate sunt eficiente in lupta impotriva cancerului. Majoritatea fructelor de padure protejeaza ADN-ul. Multe plante cu pigmenti rosu, galben, portocaliu, fructele si legumele albastre sunt surse de antioxidanti. Plantele verzi contin clorofila care combate cancerul.
- Mancati ceapa si folositi usturoiul din plin – sustine sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului
- Mancati in fiecare zi 10 migdale proaspete, contin laetril care poate avea proprietati anticancerigene
- Mancati cate rosii si produse pe baza de rosii puteti. Licopenul, un agent antioxidant din rosii, apara celulele de oxidarea asociata cu cancerul
- Mancati multe cirese – contin antocianine, antioxidanti care pot ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima
- Beti des suc de sfecla, suc de morcovi, suc de varza proaspata si de sparanghel
- Limitati sau opriti consumul de lactate. Kefirul naturala preparat in casa este sufficient din cand in cand
- Nu consumati arahide, alimente rafinate procesate, grasimi saturate, sare, zahar, sau faina alba.
- Limitati-va sau opriti consumul de carne conservata, hotdog, sau carnuri preparate si afumate.
- Faceti o data la 6 luni sau o data pe an o curatare a colonului (Colon Hidroterapie)
- Folositi doar vase de sticla si ceramic si ustensile de buctarie din lemn.
- Faceti regulat miscare
- Evitati produsele chimice ca spray-ul de par, produsele de curatat, crema de ghete, vopselele si pesticidele pentru gradina
- Pe cat posibil, evitati stresul. Invatati sa va relaxati si aplicati tehnici de control al stresului (meditatia, vizualizarea, respiratul adanc) care sa va ajute sa treceti peste stresul pe care nu-l puteti evita.
REMEDII NATURALE
ARGINTUL COLOIDAL. Virtutile argintului au fost cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Vechii egipteni, romanii si grecii ii cunosteau puterile tamaduitoare. Navigatorii francezi isi transportau apa in vase de argint, ca sa o pastreze proaspata in lungile lor calatorii pe mari si oceane. Si astazi preotii impart sfanta partasanie cu lingurite de argint. Apa sfintita in vase de argint tine mult timp.
Ca antibiotic natural, fara reactii adverse, argintul lupta cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia Coli, Streptococul Pneumoniae, streptococul care cauzeaza cariile dentare si alte microorganisme care fac rau organismului uman. Argintul coloidal este o arma puternica impotriva a sute de agenti patogeni infectiosi. Inainte de medicamentele brevetate, argintul coloidal a fost cel mai utilizat produs anti-infectios. Acesta este un luptator puternic contra germenilor patogeni, care este complet non-toxic in doze normale. Unele tulpini noi de bacterii s-au dovedit a fi rezistente la toata antibioticele, dar nu la argint coloidal.
Argintul coloidal are o capacitate unica de a sufoca bacterii, virusuri si alti agenti patogeni. Argintul coloidal ucide germenii patogeni si fara a afecta tesutul uman, in timp ce medicamentele sunt cunoscute a provoca daune la creier, ficat, tractul gastro-intestinal si rinichi. Deoarece argintul coloidal are o sarcina electrica opusa agentilor patogeni, iar contrariile se atrag, acesta are o capacitate de a atrage in mod eficient si sa dezactiveze invadatorii, eliminanandu-i din organism.
A fost dovedit ca Apa de argint elimina toate bacteriile testate, ciuperci, paraziti, protozoare din sange si multe virusuri, inclusiv streptococ, stafilococ, salmonella, boala Lyme si Candida Albicans, printre multe altele. Aceasta este o caustica impotriva ulcerului de stomac, poate fi benefica in tratarea colitei, indigestiei si dizenteriei si actioneaza ca un astringent asupra tractului digestiv. Apa de Argint coloidal ajuta la vindecarea rapida a taieturilor, ranilor si arsurior – cu o cicatrice minima. Aceasta este utila pentru infectii ale ochilor, urechilor, nasului si gatului, cum ar fi abcesele dentare, conjunctivita, amigdalita, gingivita si gripa.Aceasta a fost de asemenea gasita utila pentru infectii ale vezicii urinare, febra fanului, bronsita, astm, pecingine, impetigo, psoriazis, muscaturi de tantari, eczema, negi, dermatite, herpes, zona zoster, tuberculoza, ciuma bubonica, sifilis, pneumonie respiratorie, meningita, boala Hodgkin, cancer de piele si leucemie.
Nu interactioneaza cu alte medicamente, nu are efect toxic asupra organismului; nu exista supradoza, organismul asimileaza atat cat ii este nevoie, surplusul fiind eliminat.
ULEIUL DE MAGNEZIU. Magneziul este un mineral esential pentru organism, important pentru metabolismul energetic, functionarea celulelor si contribuie la activarea a peste 100 de enzime. Exista un deficit cronic de magneziu din cauze multiple: diete si cure de slabire, consum crescut de carne, abuz de alcool, stres si suprasolicitare fizica si psihica, consum cronic al anumitor medicamente care elimina magneziul din organism sau care reduce absortia lui intestinala.
ULEIUL DE MAGNEZIU este o solutie concentrata apoasa de clorura de magneziu, cu aspect uleios. Aplicat pe piele, magneziul se absoarbe rapid, cu beneficii imediate
UTIL IN:
- ameliorarea durerilor musculare, articulare, in reumatism, spondiloza cervicala, discopatie lombara, gonartroza, migrene, crampe musculare (carcei);
-imbunatatirea asimilarii calciului. Astfel se mentine un raport corect intre calciu si magneziu, care ajuta la mentinera sau refacerea robustetii oaselor, mai ales in caz de osteoporoza, la mentinerea fluiditatii sangelui, la persoane cu predispozitie pentru formarea de cheaguri de sange, la mentinerea in buna stare de functionare a enzimelor de la nivelul membranelor celulare, care astfel nu se mai rigidizeaza si calciul nu se mai depune in articulatii, rinichi; mentinerea unei inimi sanatoase, ajuta la reducerea spasmelor vasculare cu reducerea tensiunii arteriale si mai ales util in crizele de angina pectorala sau preinfarct, cand favorizeaza reducerea semnificativa a durerii si relaxarea vasculara;
- accidentele vasculare cerebrale
- tulburarile de ritm cardiac, adesea cauze de moarte subita;
- aducerea colesterolului la nivel normal, prin dezactivarea unor enzime responsabile de sinteza de colesterol;
- reducerea spasmului bronhiilor si ameliorarea componentei alergice in cazul astmului bronsic;
- ameliorarea rezistentei la insulina, care apare la persoanele cu diabet zaharat;
- imbunutatirea secretiei hormonale, in special de dihidroepiandrosteron, ce se transforma in testosteron, estrogen, ceea ce ajuta la intarzierea imbatranirii corpului;
- relaxarea musculara, cu efect benefic in colon iritabil, tulburari ale vezicii urinare;
- ameliorarea efectelor nefavorabile ale stresului, la adulti (boala Parkinson, oboseala cronica, depresii, anxietate, insomnii), dar si la copii cu iritabilitate, sensibilitate la zgomot, diferite ticuri
- stimularea sistemului imunitar;
- imbunatatirea recuperarii starii fizice si psihice, reducerea durerii si a inflamatiei la sportive
PASII DE URMAT PENTRU SANATATEA NATURALA
1. Dezintoxicarea organismului – sau descarcarea organismului de toxine, consta intr-un ansamblu de proceduri, prin care organismul in mod spontan sau provocat, isi elimina produsii reziduali acumulati.
Detoxifierea este o terapie naturala care, condusa corect, ajuta organismul sa se mentina sanatos.
-Imbunatateste oxigenarea celulara
-Elimina constipatia, sindromul colonului iritabil, sindromul intestinului permeabil, balonarea, edemele
-Diminueaza burta proeminenta, elimina viermii intestinali, rezolva multe probleme sexuale, ale parului si pielii
-Accelereaza metabolismul si este esentiala in eliminarea sindromului de oboseala permanenta nejustificata (cronica).
2. Regenerarea sau reincarcarea (hranirea) – dupa ce s-a facut dezintoxicarea, organismul trebuie reincarcat energetic si nutritiv, printr-un mod de viata sanatos in ce priveste alimentatia si gandirea. Caci la urma urmei, suntem si ceea ce mancam, si ceea ce nu mancam, si de asemenea, suntem si ceea ce gandim.
“Fiecare om sau animal decedat pe cale naturala, a murit din cauza hranei sarace, adica din cauza deficientei substantelor nutritive” – dr Yollok
3.Alcalinizarea – este unul din pasii pentru o viata lunga si o sanatate de fier. Noi am fost conceputi ca organisme alcaline iar cea mai mare amenintare pentru rezerva alcalina o reprezinta excesul de proteine si reziduurile acide ce nu pot fi eliminate.
Scazand la o treime consumul de proteine animale (carne, lactate, oua la 2 pe saptamana) generatoare de reziduuri acide si compensand pana la doua treimi alimente care produc reziduuri alcaline (legume si fructe, argila, plante), mediul intern va fi prielnic sanatataii.
4. Preventia – inseamna a pstra echilibrul organismului. Acesta se situeaza pe o linie destul de ingusta, intre carenta si exces. In general o alimentatie bogata in cruditati ajunge sa mentina echilibrul prin prisma necesarului de oligoelemente.
Pentru preventie va trebui sa inlocuiti zaharul cu mierea de albine, otetul cu lamaie iar laptele sa nu-l mai consumati deloc.
Consumati:
- Grasimi si uleiuri 20-30% din totalul caloriilor
- Sare doar 5 g pe zi, nu 20 g cum se consuma obisnuit
- Apa 8-10 pahare pe zi (2-3 l zilnic)
- Proteine 44-56 g (nu 120g, cat se consuma in mod obisnuit)
- Fibre, 20-30 g zilnic
“Simplu si intelept este – pentru om – sa aiba incredere in Natura si sa-i ceara ajutorul” – Jean Valnet
Nu va cumparati, cu bani grei, boala! Un gram de prevenire face cat un kilogram de cura!
Sa traiti santatos!
Echipa Harmony Clinic